Wat is kindercoaching?

Kindercoaching is een laagdrempelige en kortdurende vorm van ondersteuning voor kinderen en hun ouder(s) en/of verzorger(s) met een hulpvraag.

Het doel van kindercoaching is om kinderen te leren omgaan met die situaties die ze moeilijk vinden of niet aandurven.

Als coach ga ik samen met het kind kijken waar het tegenaan loopt en waar het verandering in wil brengen. Al spelend en pratend gaan we op zoek naar oplossingen die binnen het bereik van het kind liggen. De meeste kinderen hebben een sterk zelf-oplossend vermogen en ik wil ze helpen dat te vinden en leren te gebruiken. Niet het probleem ligt centraal, maar de focus ligt op de kwaliteiten en krachten van het kind zelf. Hierdoor leert het kind zich weer beter en gelukkiger voelen. Door het ontdekken van zijn/haar eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden, kan het zijn/haar eigen pad verder gaan ontdekken, en heeft het daar ook in de toekomst profijt van.

Door mijn jarenlange ervaring voor de klas en als ouder, weet ik hoe belangrijk het is dat een kind zich veilig en op zijn/haar gemak moet voelen om zich goed verder te kunnen ontwikkelen. Aandacht, vertrouwen en quality-time staan bij mij voorop. Ik kijk vooral naar de behoefte van het kind en wat bij hem/haar past. Afhankelijk daarvan gaan we spelletjes spelen, creatief aan de slag, spelen met Playmobil, Lego of blokken, en lekker buiten spelen als er behoefte aan is.

Het kind staat centraal!