foto: Dirk-Jan van Dijk photography, http://dirkjanvandijk.nl


Wie ben ik?

Ik ben Daniƫlle Jongmans. Ik woon samen en ben moeder van 2 meiden (2010, 2012) en een jongen (2015).

Met veel passie en plezier heb ik 18 jaar voor een groep in het basisonderwijs gestaan. Uiteindelijk heb ik besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Omdat mijn passie nog steeds bij het werken met kinderen ligt, heb ik een opleiding tot kindercoach gevolgd.

Na het behalen van mijn diploma en tijdelijk in de kinderopvang te hebben gewerkt, merkte ik dat ik het coachen van kinderen miste. Daarom heb ik besloten om een volgende stap te zetten en mijn eigen praktijk te beginnen. Vol trots kan ik nu dan ook zeggen dat jong-mans kindercoaching een feit is!

Als leerkracht en ouder heb ik zelf de ervaring dat niets je zo machteloos kan maken als een kind dat niet lekker in zijn/haar vel zit. Quality-time, er echt voor het kind kunnen zijn en luisteren naar het kind is dan zo belangrijk. Ik heb gezien wat coaching voor mijn eigen kind heeft kunnen betekenen. Het geeft mij ontzettende voldoening om nu andere kinderen en hun ouders te kunnen gaan helpen. Kinderen te kunnen volgen in hun behoeften, helpen op te bloeien tot een krachtig persoon die lekker in zijn vel zit. Wat is er mooier dan een blij en gelukkig kind!

Inmiddels heb ik ook de training Rots en Water afgerond. Ik mag mijzelf dan ook Rots en Water trainer noemen. Doel van het Rots en Water programma is het vergroten van de communicatie- en sociale vaardigheden en welzijn bij kinderen en jongeren. Aspecten uit deze sociale competentie training zullen dan ook zeker in mijn sessies naar voren komen.